Eines per atançar-te al minimalisme - Viure l´opció del minimalisme com estil de vida és fàcil.

Vaya al Contenido

Eines per atançar-te al minimalisme

Viure el minimalisme
                             
 
  
  
EQUILIBRI I MINIMALISME

El minimalisme ens atansa a l´equilibri. Però trobar l´equilibri és el repte per molts de nosaltres. Quin és el just equilibri a tot allò que fem durant el dia i durant la nostra vida?
Contestar aquesta senzilla pregunta ens fa prendre consciència d´allò que fem gràcies a un augmentar l´observació i meditació actives.

Per viure un estil de vida minimalista hem d´anar progressivament a cercar aquest equilibri, i abraçar-nos a objectius,  principis i valors personals.

Hi ha una expressió que ens pot ajudar a aconseguir trobar l´equilibri minimalista :  ni massa ni massa poc.
Senzilla, però que ens condueix a reflexionar en allò que fent o volem fer.
Enmig d´aquest massa hi ha l´equilibri, és com una balança on hem de col.locar el mateix pes a cada plat, aleshores apareixerà l´equilibri.

Un bonic exercici, podria ser pronuncia aquesta expressió abans o després de fer quelcom; aleshores observarem com equilibrarem la nostra vida i obtindrem allò que volem.

Podríem afegir a l´expressió anterior, una complementària: la justa mesura de ... És la part final del procés d´experimentar a la cerca de l´equilibri minimalista.

Siguem compromesos i actius de les dues expressions i segur trobarem poc a poc  l´equilibri de tot allò que fem :
  • Ni massa, ni massa poc ...
  • La justa mesura de ...

Atansar-nos a viure un estil de vida minimalista ha de ser un objectiu que cada dia el tinguem més a l´abast. Utilitzant expressions com les anteriors sens dubte ho aconseguirem.

Desitjo que envieu feedback per construir camí i assolir l´objectiu.  
Correu eletrònic : vidademinimalista@gmail.com,  
Facebook www.facebook.com/vidademinimalista  
Twiter :www.twiter.com/@deminimalista  


Salut.

JOAN MORAGUES

                             
 
 ENTORN MINIMALISTA
   

Viure un estil de vida #minimalista és un gran repte, sempre ho he dit.

Hem parat a pensar que viure en un  entorn minimalista ens ajuda aconseguir-ho.
És molt important viure en espais minimalistes dissenyats acords segons les estratègies i plantejaments minimalistes, que us vaig compartint tot sovint.
Ens ajuden a prendre consciència per gaudir dels espais oberts; viure amb l´essencial i saber cercar harmonies i l´equilibri del minimalisme, fins ara no descobertes per pocs de nosaltres.

A casa nostra passem moltes hores, i som nosaltres els que decidim que tenim i com ho tenim. Nosaltres organitzem aquest espai. Molts cops l´omplim d´objectes que tampoc calen massa.
Una casa que ens pot martiritzar, cuidar-la l´excés i tot allò que no és imprescindible.
Si tenim nens petits, hem de ser més minimalistes que mai, ells tot ho toquen , tot ho remenen i sempre pot passar un contratemps. Pot ser un bon moment per  practicar el minimalisme a casa i omplir-la d´harmonia.
La cuina, el menjador, els banys, les habitacions, els passadissos , les golfes, el jardí, el garatge ... Revisem-ho i optimitzem l´espai basat amb buscar la relació optima entre ús o necessitat de bé i cost d´ocupar l´espai o econòmic del mateix.

Molts cops ens falta respirar, ens trobem atrapats enmig d´objectes inútils o de poc ús. Notem la impotència de no poder acabar la feina per la quantitat de feina que ens porta mantenir amb ordre l´hexagerat nombre d´objectes inútils i  la cura de la casa o del jardí.

Resumint, molt temps personal s´esvaeix degut als objectes innecessaris o inútils. Millor cuidem-nos nosaltres i gaudim del poc temps personal que ens permet la societat capitalista i consumista. Així serem més lliures, feliços i ens atansaran poc a poc a viure un estil de vida minimalista.


Desitjo que envieu feedback per construir camí i assolir l´objectiu.  
Correu eletrònic : vidademinimalista@gmail.com,  
Facebook www.facebook.com/vidademinimalista  
Twiter :www.twiter.com/@deminimalista  


Salut.

JOAN MORAGUES

                                
 
 SILENCI I MINIMALISME
   

El silenci és sinònim de #minimalisme. Preguntem-nos quanta estona estem en silenci durant el dia. La resposta és molt temps.
Quan no fem res i no tenim massa persones al costat podem estar amb silenci, podem estar en silenci quan viatgem amb cotxe, tren, etc ... podem estar en silenci quan dinem, quan mirem la televisió, quan passegem, quan dormim a la nit, ... hi ha molts moments del dia on restem amb silenci.

El #minimalisme com estil de vida ens demana estar atents a tot el que ens envolta, especialment als homes que vivim a les societats occidentals; el consumisme ens pressiona durant el dia i ens allunya de nosaltres.

Preguntem-nos quants d´aquests moments que restem en silenci durant el dia, som conscients d´estar-ho. Una resposta possible és poc temps som conscients que vivim l´experiència del silenci. Una causa és la quantitat de soroll que hi ha a les societats consumistes i capitalistes, plenes d´aparells electrònics connectats a la xarxa d´internet.

El silenci és porta per viure l´estil de vida minimalista. Valorem l´oportunitat que ens proporciona viure l´experiència d´estar conscientment amb silenci i  trobar-nos a nosaltres mateixos. Ens adonarem de com vivim i descobrirem detalls increïbles de nosaltres mateixos. Aleshores podrem modificar i ajustar els comportaments i viure l´estil de vida que volem.

Com a minimalista puc trobar el silenci a la natura. Hi ha el silenci natural: escoltar els sorolls del ritme vital de la mare terra. És una experiència senzilla de viure i ens aproparà a sentir-nos  harmònics, amb comunió amb la nostra mare terra.

Convidem-nos a que cada dia de la nostra vida trobem més espais de silenci conscients, o transformem aquells espais del dia que estic amb silenci no conscient amb conscients. Ens adonarem d´allò que m´envolta i meditar sobre la possibilitat d´atansar-me a viure l´estil de vida minimalista.

Un repte senzill i a la vegada apassionant que ens reportarà més llibertat personal i poder de decisió sobre el nostre entorn d´influència, restar amb silenci conscientment.

Desitjo que envieu feedback per construir camí i assolir l´objectiu.  
Correu eletrònic : vidademinimalista@gmail.com,  
Facebook www.facebook.com/vidademinimalista  
Twiter :www.twiter.com/@deminimalista  


Salut.

JOAN MORAGUES

EL TIP DE LA SETMANA
                                       

  

  
L´ALIMENTACIÓ MINIMALISTA

Vull relacionar l´alimentació i el minimalisme. Com a estil de vida que és el minimalisme, i com a dones i homes minimalistes també hem de menjar.

Menjar saludable, ecològic, sostenible,de proximitat i respectuós amb la mare terra són alguns dels atributs que hem de tenir en compte per omplir la nostra rebost. N´hi ha molts més; els dietistes i d´altres professionals de la bona alimentació ens els afegirien gustosament.

Jo no sóc un dietista , ni vull ser-ho. Donar consells per menjar millor i més saludable hem d´anar a trobar al professional adequat. Com a compromès minimalista valoro molt el que menjo, per cercar l´equilibri i l´energia del meu estimat cos.
La societat ens complica molt la vida alhora de menjar. Només cal anar als supermercats, i trobar-nos la immensa oferta de productes, ens n´oblidem  que hi ha parts del planeta que pateixen gana. Vull dir amb això que molts dels aliments que veiem als supers i hipers acabaran caducats i llençats per reciclar-los i aprofitar-los en alguns casos per fer pinso d´animals. Un malbaratament clar de recursos naturals; es a dir consumisme.

Hem de trobar l´equilibri de menjar saludable i menjar allò que cal. Fugir de la compulsivitat de comprar massa elaborat, i ser capaços de buscar els aliments que la natura ens regala cada temporada de l´any.

Els minimalistes hem de practicar assaborir els aliments i menjar poc a poc. Beneficiarà a la nostra salud, gaudirem en primer lloc del moment, de l´olor, el sabor, la forma , el color de l´aliment i donarem gràcies per poder menjar-lo.
estil de vida minimalista ens apropa a desenvolupar  els sentits, i un és el gust. Provocarà que la vida sigui més intensa i plena de sentit.
La nostra alimentació és el combustible del nostre cos, cuidem-nos i fem-ho amb la cura del minimalisme, recordem la seva frase màgica : menys és més.

Per últim, recordem que hi ha dietistes i altres professionals que ens ajudaran a tenir una bona alimentació. No dubteu en consultar-los.Desitjo que envieu feedback per construir camí i assolir l´objectiu.  
Correu eletrònic : vidademinimalista@gmail.com,  
Facebook www.facebook.com/vidademinimalista  
Twiter :www.twiter.com/@deminimalista  


Salut.

JOAN MORAGUES


                                          
                                                                                                            
  
RESPIRAR un acte MINIMALISTA

Estem asseguts i mirem tranquil.lament no sabem massa que : un paisatge, un quadre, els nostres fills, ... El temps va passant sense adonar-nos i ens trobem relaxats. Una situació minimalista, on no fem res de res. L´art de no fer res és l´art més sublim del minimalisme.
Vull anar més enllà i fem l´esforç d´adonar-nos de com va fluint la nostra respiració quan no fem res. Ser conscients de la nostra respiració és la porta oberta a gaudir del nostre cos, de la integritat del nostre ésser i de la vida.

Convidem-nos a començar gaudint de la nostra respiració, com fan a l´orient on els budistes mediten i troben l´equilibri personal.
Cadascú ha de trobar la seva forma de respirar igaudir de la sensació de com l´aire que entra pel nas i va recorrent el nostre cos fins al pulmons, on seguidament torna a sortir per la boca.

Viure un estil de vida minimalista hem d´aconseguir que sigui natural, hem de treballar per anar assolint objectius minimalistes; però recordem que la respiració en si es un acte minimalista, natural i imprescindible pel nostre ésser.

Ser conscients de la nostra respiració ens atansa al minimalisme, ser capaços de trobar aquells moments durant el dia : 5 o 10 minuts només i gaudir de la respiració i  de la integritat del nostre ésser únic i irrepetible.

Hem d´aprendre a respirar, tenim informació a dojo a internet, podem anar a descobrir tècniques de meditació o bé practicar ioga ; tenim moltes alternatives per saber com respirar; però la primera i més important de totes és tenir el compromís minimalista personal.

 
  

Salut.

JOAN MORAGUES

                                         
                                                                                                                  
  
QUADRES ORGANITZATIUS

Estava treballant i en constava organitzar unes rutes comercials. Sóc director comercial d´una empresa i havia de fer canvis.
Tenia davant un repte minimalista i vaig acceptar el repte

Molts de nosaltres tenim multitasques que hem de completar durant el dia, i durant la setmana. Tot ho tenim més o menys organitzat fins que arriba aquell imprevis que ens canvia el que, el com i l´on.
El minimalisme té la solució per tal de poder afrontar l´organització diària i  obstacles organitzatius que apareixen de tan en tan.

La sol.lució són els quadres organitzatius. Ara n´he fet un per organitzar les rutes comercials, però és el primer, de tot un procés de construcció d´una estratègia i organització minimalista de la teva vida.
Us explico com fer el procés de construcció d´un quadre organitzatiu :

1- Centrat amb l´objectiu vital que vol solucionar el quadre organitzatiu.
2- Fes un primer esborrany , amb llapis del mateix, després ja ho anirem fixant amb bolígrafs etc. Ho passarem a exel al cap d´un mes; quan ho tinguem més treballat; si creiem que ens serà fàcil consultar-lo ( punt 7)
3- Una primera distribució senzilla, exemple : en el primer quadre els dies de la setmana només tindran una casella. Després o podrem complicar una mica , exemple : quan hem fitxa´t i completat les caselles podrem subdividir el dia amb matí o tarda.  
4- Deixa espais  de temps lliures als dies per les situacions canviants i no programades que t´aniran sortint durant la setmana o el periòde a treballar.
5- Utilitza el llapis per omplir els blogs organitzatius.
6- Tinguis paciència, almenys 1 mes per poder tenir-ho ajustat a les teves necessitats.
7- Deixar-ho el quadre organitzatiu ben visible a la taula de treball, al menjador, a l´habitació, a la cuina ... etc per observar-lo i fer canvis. Si convé fas dues còpies del mateix ( pot ser útil a les primeres setmanes, després ens hauríem de quedar-nos només amb una)
8- Finalment,de tant en tan cel.lebra una festa amb la família o amb tu mateix pels els avenços organitzatius i minimalistes aconseguits.

Els quadres organitzatius ens ajudaran a assolir un estil de vida minimalista.                                          
 
  
UNA ESTRATÈGIA MINIMALISTA : EMPA

Aconseguir viure un estil de vida minimalista dins l´entorn social que vivim els occidentals resulta ser una mica complicat.
Com exemple , ara estem patint el Back Friday, una altra super jornada consumista que ens aporta a la bogeria del capitalisme depredador.
El minimalisme pot resultar estrany , però si llegim i ens apropem més a ell veure´m que resulta ser molt proper i fàcil de practicar; això si amb perseverança i convicció.

Us presento una eina minimalista que vaig crear És un acrònim que el seu significat m´ha ajudat a decidir davant d´important reptes que m´ha brindat la vida.

Analitzeu-lo i veure que va més enllà d´aplicar la tècnica de comptar fins a 10 o fer cinc respiracions profundes abans de decidir quelcom.  

L´acrònim és un simple procés que comença per la E i s´acaba a la lletra A.
L´hem d´utilitzar de forma lineal i ens servirà de racionalitzar respostes a reptes que s´ens presentin a la vida. Utilitzant-ho, aconseguirem ser nosaltres els protagonistes de la vida i com he recordat moltes vegades; el poder personal i la capacitat de decidir és en definitiva les grans beneficis que ens proporciona viure un estil de vida minimalista.

L´acrònim significa :

E – Escoltar allò que ens diuen o ens reptem.

P – Pensar en allò que ens han explicat  o reptat. Aleshores ens farem més  càrrec del que significa i l´afectació que pot tenir per la nostra vida.

M – Mirar i analitzar les conseqüències que pot tenir actuar segons el criteri que decidim.

A – Passar a l´acció i aplicar allò que he decidit segons l´observació del desafiament i les conseqüències que comportarà la decisió.  

Una eina minimalista molt fàcil d´utilitzar i que ens reportarà molts beneficis, per atansar-nos a viure un estil de vida minimalista.


Salut.
JOAN MORAGUES

MINIMALISME DELS SENTITS

Avui parlarem d´una part de la nostra realitat com persones : els sentits. Parlarem dels cinc sentits bàsics; el sisé el deixarem aparcat.
Els sentits són un veritable camí d´entrada per fer realitat l´experiència de  viure un estil de vida minimalista.
Els sentits són portes que ens fan conscients de la realitat que vivim. Ells ens nodreixen d´informació vital per adonar-nos del que fem,com ho fem i qui som.
Doncs som-hi :
Podem començar assoborin a poc a poc allò que mengem, sense pressa; gaudint i descobrint  petits sabors que mai abans havíem experimentat.
Podem seguir escoltant aquells  sorolls amagats a la natura, subtils i quasi imperceptibles. Ens n´adonarem que l´orella poc a poc va aguditzant l´habilitat per enriquir el nostre existir.
Podem seguir observant tot allò que ens envolta; pausadament sense pressa . Aleshores descobrirem formes  i colors amagats que ens sorprendran.
Seguim , i siguem capaços de descobrir les olors que ens envolten. Olors del menjar, de la gent, de les flors; són tantes que mai abans hauríem pensat que existien. Fem-ho pausadament.
El tacte, la subtilesa de les superfícies, de les formes, de la temperatura. Si, les nostres mans ens condueixen a sensacions que mai abans havíem pensat. La seva capacitat d´apropar-nos al món és infinita.
El minimalisme pot començar  per fer experiència dels nostres sentits; us convido a fer-ho i gaudir de la impressionant experiència que això suposa.
Els sentits els tenim aprop i a l´abast . Nosaltres som els únics que podem enriquir  la vida de noves sensacions i atansar-nos a viure un estil de vida minimalista.

Salut.
JOAN MORAGUESREGALS DEL MINIMALISME
Viure un estil de vida minimalista ens portarà uns regals molt especials. Si us semble bé parlem-ne.
En primer lloc,  viure un estil de vida minimalista requereix molt esforç i constància, claríssim ja que significa un canvi de costum i forma d´entendre els valors de la societat lliberal i consumista del món occidental.
Com a experiència personal la recompensa en va arribant a poc a poc, i m´he adonat que val molt la pena lluitar per atansar-nos cada cop més a viure l´experiència del minimalisme.
Què ens regalarà?
Atansar-nos a descobrir el sentit de la nostra vida.
Viure el moment.
Adonar-nos de tot el que és important i del que no ho és.
Descobrir i perseguir les nostres passions a la vida.
Buscar la felicitat en situacions i experiències quotidianes i noves de la vida.
Poder de decisió i aleshores poder fer allò que un vol.
Trobar quina missió tenim a la vida.
Viure a prop el sentiment i experiència de la llibertat.
Ser més creatius, trobar més oportunitats.
Consumir menys i de forma més responsable.

I molts més , per aquests motius i molts d´altres val la pena atansar-nos cada cop més a viure un estil de vida minimalista.


Salut.
JOAN MORAGUES
ESCRIURE A MÀ : MINIMALISME ?
Abans d´inventar-se el teclat dels ordinadors van existir les màquines d´escriure. Abans de les màquines d´escriure hi havia les nostres mans.
Escriure a mà es tornar a l´origen. El minimalisme ens atansa a l´origen del nostre ser.
Els occidentals vivim una societat que premia la velocitat; tenim immensa quantitat d´informació, múltiples oportunitats, possibilitats, multi opcions, …  si ,molt de tot.
Escriure a mà, ens atansa a viure un estil de vida minimalista. Avui no resulta ser una activitat molt quotidiana; clar tenim els teclats d´ordinador per escriure més ràpid, com vol la societat occidental.
Però …
Beneficis d´escriure a mà, vist des del punt minimalista :
- Ens ajudar a estar més conscients i concentrats : mindfulness.
- Ens ajuda a viure el silenci personal : un espai d´encontre entre el cos i la ment
- Ens ajuda a ordenar i estructurar les idees que escrivim i  dur-les a terme més eficaçment.
- Augmentar em la nostra creativitat : descobrirem  idees i solucions per resoldre problemes.
- Ajuda a practicar i desenvolupar la memorització. Adonar-nos més i millor del que fem.
- Ajuda al cervell a desenvolupar les seves capacitats cognitives. Quan escrivim redueix la seva velocitat i ritme vital. Aleshores  el cervell revisa , condensa , clarifica i reorganitza idees i pensaments per optimitzar-los.
- Escriure ens allunya de les emocions negatives. Ens atansa a viure un moment d´equilibri personal i ens descobreix. És un espai de pau per viure moments personals complicats.
Un estil de vida minimalista hi ha moments per escriure. No renunciem  als seus  beneficis.
Sempre recordó que uns dels objectius del minimalisme  es ajudar-nos a ser lliures. Les estones que escribim amb les mans som lliures i som nosaltres.

Salut.
JOAN MORAGUES


PRIMER OBSERVEM PER DESPRÉS POSITIVITZAR
Observar és una acció que alguns fem poc sovint. Observar ens capacitat per poder prendre millors decisions alhora de fer quelcom.
Dins del minimalisme observar ha de convertir-se en natural. Hem de ser capaços en primer lloc d´observar-nos i després observar el nostre entorn.
Avui vull anar un pas més enllà per arribar a viure l´estil de vida minimalista. Com diu el títol : siguem capaços d´observar-nos i observar per poder positivitzar-ho i positivitzar-nos per aconseguir més poder personal.

Què entenc per positivitzar?
Saber observar i valorar el valor de les coses, accions, iniciatives, propostes, idees, projectes, somnis meus i dels altres.
Cadascú controla els seus pensaments i per aquest motiu hem d´empatitzar amb els pensaments dels altres que són seus. I dels nostres, ser capaços de ser-ne molt conscients  per poder dur-los a terme,allò que ens dona sentit.
Pel minimalisme positivitzar és un pas més. Cada dia per aconseguir viure un estil de vida minimalista hem de fer petits passos. Com ja he dit moltes vegades , la societat capitalista no ens ajuda en cap cas.
Positivitzar millora les relacions interpersonals, crea valor per poder dur a terme millors accions col.lectives de conscienciació social, i per aquest motiu el minimalistes hem de practicar-ho per poder donar exemple , i demostrar que la vida és pot viure més positivament; és plena de possibilitats i nosaltres som centre positiu pel nostre voltant.
Per dur-ho a terme un procés de positivització constant, hem de fer l´esforç. Aleshores els resultats positius sorgiran dins el nostre dia a  dia; la calma anirà apareixent poc a poc i la vida serà més i més plena de sentit i com no simple: sinònim de viure un estil de vida minimalista.

Salut.
JOAN MORAGUES
EL REPTE DE LA SETMANA


CAMINAR

Viure l´estil de vida minimalista ens atansa viure la vida amb naturalitat. Actuar sense anel.lar grans reptes, marques o èxits. Pel minimalisme l´anterior només ens ha d´ajudar a fluir i buscar un equilibri per sentir-nos vius i feliços. Aleshores en n´adonem que el nostre cos i la nostra ment són un.
Avui parlarem d´una activitat que ens atansa a viure un estil de vida minimalista :caminar.

Abans practicava el cicloturisme; m´he adonat que va haver-hi ocasions que vaig forçar molt el meu cos ficant-lo a límits gens naturals: patia. Molts quilòmetres i cansament; produïa moltes endorfines : per a què?

Com  persona compromesa a viure un estil de vida minimalista he descobert que caminar és la manera més natural de fer esport i mantenir-se en forma.
Caminar ajuda apropa-nos a la natura, espai minimalista per excel.lència. Connecta el cos i la ment. Fluint per la vida fent salut sense castigar l´estimat cos.
Com caminarem?: Abans de sortir preguntem al nostre cos com es troba. Aleshores sabrem quin ritme hem de dur i la ruta que podem fer.

Simplement ens hem de respectar, per viure la vida plenament.

Un caminar natural és minimalisme actiu.


JOAN MORAGUES                                     

T E S T   MINIMALISTA

Seguint pel meu neguit de treballar el PERSONAL TIME, us adjunto un test que ajuda a situar-nos com fem les accions al dia a dia, i així ens ajuda a replantejar-nos com poder-les simplificar i sobretot per a quines hem de començar.

La forma de puntuar l. Ho indiquem amb ell % que nosaltres creiem que ho estem aconseguint. S´indiquem un 100%  fem una acció simplificadora total en aquell  espai o acció de la nostra vida.

La llista :
1 – Has fet ja una llista amb les 5 accions o objectius  més importants que consideres que han d´aparèixer a la teva vida.
2- Has fet ja una avaluació de tots els teus compromisos socials, i discernir quins d´ells t´aporten valor i quins no.
3- Tens acotat i valorat com gastes el teu temps personal , i si les accions que fas t´ajuden a simplificar la teva vida , atansan-te als teus objectius.
4- Has optimitzat totes les taques que t´ajuden a simplificar totes les tasques relacionades amb la teva vida professional, per tal de millorar i augmentar la teva productivitat per aconseguir més temps lliure.
5- Has mirat de simplificar la llista de tasques personals, deixant aquelles que t´ajudin a aconseguir només els objectius vitals que has decidit assolir.
6- A la teva vida diària ets capaç de dir NO a tot allò que no t´aporta res per assolir els teus objectius , i d´aquesta forma no malgastaràs energies amb tot allò innecessari per a tú.
7- Creus tenir un nombre apropiat de Canals de comunicació i tens optimitzat el temps que hi dediques durant el dia. Evitant així consumir contingut que no t´aporti res , ni tampoc et permeti tenir temps personal.
8- Tens al teu voltant objectes, joguines, aparells que no els facis anar. Mira de vendre´ls, donar-los , així alliberaràs espai i simplificaràs el teu espai vital.
9- Creus que vius en un ambient ordenat. Creus que et prou ordenat i així poder fer les accions de manera més òptima cada dia
10- La roba que tens als armaris, l´has revisat per adonar-te que tota la utilitzes almenys un cop al mes i no només un cop a l´any.
11- l´ordinador el tens organitzat de tal manera que pots arribar a utilitzar els programes i així fer les tasques essencials de forma ràpida i efectiva amb un espai curt de temps. Observa si tens a l´escriptori programes que mai utilitzes, o molt poc.
12- Ets capaç de retenir-te i preguntar-te si m´ajudarà a simplificar la meva vida quan vas a comprar qualsevol objecte o servei que t´ofereix la societat de consum.
13- Durant la setmana tens prou temps lliure per decidir el que vols fer tu. Ets prou capaç d´alliberar temps personal d´aquelles activitats o accions que no t´aporten prou benefici personal.
14- Creus que passes prou temps amb la gent que estimes. Creus gaudir d´una relació gratificant i plena amb ells vivim amb harmonia i estimació .
15- La teva majoria d´accions que fas durant el dia: podries afirmar que t´agraden força. Pensa també amb aquelles que són d´obligat compliment pel manteniment de l´entorn personal i familiar.  
16-Creus que vius  el present. Això ho podem aconseguir amb accions com menjar més a poc a poc, caminant més lentament, conduint sense pressa, tenint una capacitat d´observació de tot allò que ens envolta més gran; sentir el ritme de la nostra respiració ….
17- Tens ja un sistema de gestió eficient i optimitzat  de les tasques automàtiques i repetitives que has de fer de forma obligatòria durant el dia: preparar.-te l´esmorzar, la bossa de la feina o el col.legi, arribar i començar la feina , … Són les anomenades accions rutinàries
18- Ets capaç de viure amb menys objectes que ocupin espai físic al teu entorn vital o bé fer menys activitats que consideris que aporten poc per assolir els teus objectius personal i et privant de  tenir més temps personal.
19- La teva casa té un estil minimalista a la decoració o la distribució de les àrees que més utilitzes.
20- Tens clar quan has de decidir el que significa suficient o insuficient per a tú . Hi ha cops que ja en tenim prou i ens podem plantar perfectament, assolin  els objectius vitals i temps personal que necessitem.
21- Creus que fas prou activitat física, i de qualitat;  per així cuidar millor el teu cos, tenir més qualitat de vida i gaudir dels beneficis d´estar amb una forma física òptima, no cal de super atleta .
22- Ets una persona que ordenes les coses que has d´organitzar després. Així millores l´eficiència alhora de fer les feines organitzatives i tens cada cosa al teu lloc.
23- Quan tens moments de nervis, de cabreig, ofuscació, ansietat : tens un sistema personal de poder descarregar o alliberar  aquesta energia acumulada.
24- El teu costat d´artista. Com forma d´autoexpressió dels sentiments, la vivència interior, els teus anhels ¿ Pintura, escultura, escriptura , …
25- Ets capaç de fer només una cosa a la vegada : l´anomenada mono tasca. La capacitat de concentració màxima amb allò que fas i ser capaç també d´acabar-ho de forma més ràpida i eficient possible ; evitant tota possible  distracció.
26- Tens un sistema d´arxius fàcil de consultar i organitzat de forma òptima per poder-lo consultar ràpidament i d´aquesta manera aconsegueixis un espai vital harmònic.
27- Ets capaç de relaxar-te durant el dia. També ets capaç de viure més pausadament, fer-ho tot més a poc a poc, ficant més atenció a tot allò que fas i a tot allò que observes.
28- Cada dia al matí fas la llista de TMI´s pel dia.
29- Tens un sistema de rutina matinal, per començar el dia optimitzat, i així poder aconseguir més ràpidament els objectius marcats  o TMI´s. Que et facilitaran la realització de les altres tasques complementàries del dia. Aquests sistema de rutines també els pots aplicar a la nit abans d´anar a dormir.
30- Has aprés les tècniques del NO FER RES. Ho practiques, estones del dia.
31- Tens clar la diferencia de qualitat envers quantitat. Pensar amb termes de qualitat ens ajuda a assolir la simplicitat i la importància que tenen les nostres decisions, així com l´òptima utilització dels recursos que tenim a l´abast.
32- Hi ha petits plaers que ens agradaria fer durant el dia. Després d´assolir els diferents objectius parcial o totalment ; però deixar-nos un bon gust de boca. Són capaços de donar-nos aquests petits plaers a qualsevol moment del dia per celebrar els nostres èxits minimalistes personals.
33- Quan has d´anar a qualsevol lloc, fer una activitat; ets capaç de portar l´imprescindible, i no portar més del compte per  allò del si potser fa falta …
34- Tens un cotxe optimitzat segons les teves necessitats familiars i econòmiques.
35- Tens una vida online simple presència les xarxes socials que utilitzes regularment. Comptes de correu que les consultes regularment, o un temps navegació òptim a la xarxa per cercar la informació necessari i no perdre massa el temps.
36- Els diners que tens. Els has invertit d´una forma simplificada, òptima i de fàcil control segons teus coneixements financers i necessitats personals.
37- Tens automatitzades les formes d´ingressar diners , en cas de treballar de forma autònoma o personal lliberal. Si ets un assalariat optimitzes el teu valor a l`empresa per una millora continua.
38- -Ets capaç de deixar espais en blanc de temps entre les obligacions diàries; ser capaç de fer uns petits quick kat.
39- Has llegit el llibre “Walden” de Thoreau.
40- Quan fas qualsevol cosa al dia ; et preguntes : Això simplifica i m´enriqueix de més temps personal a la meva vida?

Regreso al contenido